• Nowy

Korzystny wpływ połączenia kwasu masłowego i probiotyków na zaburzenia czynności jelit z uwzględnieniem antybiotykoterapii

1,92 zł
Brutto

AutorzyDorota Waśko-Czopnik

Rok wydania2023

Strony5

Językipolski

Nr produktu8E1545EEEP

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 1 punkt lojalnościowy . Twój koszyk będzie zawierał 1 punkt Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,01 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Kwas masłowy jest substancją naturalną, produkowaną w okrężnicy, o szerokim wpływie na jelita – troficznym, przeciwzapalnym, utrzymującym integralność bariery jelitowej. Powstaje on przy współudziale bakterii saprofitycznych, dlatego w sytuacji zaburzenia mikrobioty jelitowej ilość maślanu w jelicie spada. Suplementacja bakteriami probiotycznymi, zwłaszcza Lactobacillus spp., Bifidobacterium spp., może naturalnie zwiększać stężenie maślanu.

TematykaMedycyna

AutorzyDorota Waśko-Czopnik

WydawnictwoMedical Education

Rok wydania2023

8E1545EEEP