• Nowy

Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności

0,00 zł
Brutto

AutorzyIzabela Steinka

ISBN978-83-7421-378-3

Rok wydania2022

Strony184

Fragment

Języki

Nr produktuB9BF3CF9EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Monografia prof. Izabeli Steinki „Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności” jest obszernym materiałem skierowanym do szerokiego grona odbiorców, nie tylko studentów, czy słuchaczy studiów podyplomowych, ale również praktyków zajmujących się ryzykiem narażenia zdrowia konsumentów. Autorka rzetelnie naświetla zagadnienia związane z oceną częstotliwości występowania, identyfikacją oraz przeżywalnością Staphylococcus aureus, Staphylococcus sp. i szczepów antybiotykoopornych w produktach pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Na uwagę zasługuje aspekt dotyczący identyfikacji kodujących czynników wirulencji i antybiotykooporności gronkowców oraz próba wyznaczenia wskaźnika bezpieczeństwa konsumentów środków spożywczych.

TematykaBiologia Przyroda

AutorzyIzabela Steinka

WydawnictwoUniwersytet Morski w Gdyni

Rok wydania2022

ISBN978-83-7421-378-3

B9BF3CF9EB