• Nowy

60 pomysłów na odżywcze i lekkie posiłki podczas choroby

22,35 zł
Brutto

AutorzyAnna Piekarczyk

ISBN978-83-63435-62-2

Rok wydania2020

Strony82

Fragment

Językipolski

Nr produktu9A1EBA85EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 22 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 22 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,22 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Jeżeli Ty lub ktoś z twojej rodziny choruje, a ty nie masz pomysłu na przyrządzanie zdrowych i odżywczych posiłków - z pomocą może przyjść nasz poradnik. Przepisy polecane osobom, którym w trakcie leczenia zaleca się dietę łatwo strawną z dużą gęstością odżywczą: 1) w chorobach nowotworowych w celu oszczędzania przewodu pokarmowego (lub chorego narządu) 2) w stanach gorączkowych, dla osób z osłabioną odpornością 3) w chorobach trzustki, wątroby i dróż żółciowych 4) osobom niedożywionym i z niską masą mięśniową 5) w zespole jelita nadwrażliwego szczególnie w postaci biegunkowej (obniżona ilość węglowodanów fermentujących) 6) po operacjach, zabiegach medycznych 7) w infekcjach bakteryjnych i wirusowych 8) u osób w podeszłym wieku osobom z odleżynami, trudno gojącymi się ranami 9) pacjentom neurologicznym Dlaczego ten ebook? 1) Ponieważ właściwe żywienie na etapie choroby poprawia wyniki leczenia, zmniejsza powikłania po zabiegach operacyjnych i radioterapii, poprawia skuteczność chemioterapii, zapobiega utracie masy mięśniowej, przekłada się na mniejsze ryzyko wznowienia choroby, zapobiega infekcjom bakteryjnym i wirusowym. 2) Ebook oprócz konkretnych i ulubionych przez moich pacjentów przepisów zawiera także informacje na temat produktów, które należy wprowadzić do diety, jak i z czym łączyć składniki, aby przyśpieszyć proces leczenia, zregenerować chory narząd i wzmocnić cały organizm. 3) Dania mają dużą gęstość odżywczą, a więc Twój organizm szybciej zacznie się regenerować. 4) Przepisy mają zdjęcia. 5) Tematy poruszane to m.in.: jak stopniowo zwiększać błonnik i dlaczego należy to robić; o tym dlaczego niektórym osobom nie polecam ksylitolu, jakie owoce należy spożywać, a jakich unikać, do czego może prowadzić zbyt niska temperatura pokarmu, itd. 6) Dowiesz się jak jeść przeciwzapalnie, dlaczego niektórym osobom zalecam odżywki medyczne oraz owoce liofilizowane. Poznajcie nasze turboprzepisy na lepszą odporność, regenerację i zdrowie :)

TematykaKuchnia

AutorzyAnna Piekarczyk

WydawnictwoEprofess

Rok wydania2020

ISBN978-83-63435-62-2

9A1EBA85EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-63435-62-2