• Nowy

Instrumentarium i techniki zabiegów chirurgii małoinwazyjnej jamy brzusznej

87,22 zł
Brutto

ISBN978-83-200-5980-9

Rok wydania2020

Strony193

Fragment

Językipolski

Nr produktu656E3BDEEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 87 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 87 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,87 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Nowoczesna publikacja przybliżająca aktualne standardy i procedury postępowania z zakresu specjalistycznych małoinwazyjnych zabiegów operacyjnych w chirurgii ogólnej. Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych i biegłych w swoich dziedzinach chirurgów z różnych ośrodków w Polsce. W książce przedstawiono najważniejsze i najczęstsze rodzaje operacji wykonywane techniką laparoskopową w chirurgii przewodu pokarmowego, trzustki, wątroby, śledziony i przepuklin brzusznych. Szczegółowo omówiono: -stosowany sprzęt i instrumentarium, -sposoby ułożenia pacjenta na stole operacyjnym, -opiekę anestezjologiczną i techniki znieczulenia, -podstawowe techniki operacyjne, z dokładnym przedstawieniem poszczególnych etapów zabiegów, -aspekty pracy personelu pielęgniarskiego na bloku operacyjnym. Mamy nadzieję, że ten doskonały przewodnik będzie codziennym towarzyszem w życiu zawodowym instrumentariuszek i młodych adeptów chirurgii małoinwazyjnej.

TematykaMedycyna

WydawnictwoPZWL

Rok wydania2020

ISBN978-83-200-5980-9

656E3BDEEB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-200-5980-9