• Nowy

Kuchnia góralska

18,62 zł
Brutto

AutorzyBarbara Jakimowicz-Klein

ISBN978-83-63758-98-1

Rok wydania2014

Strony266

Językipolski

Nr produktuAA5C3557EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 18 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 18 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,18 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne „Góralu, czy ci nie żal”. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się „męczyć”, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka – poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania „pańskie” – bardziej współczesne, urozmaicone „miejskimi nowinkami”. Okrasiła to – jak na dobrą gaździnę przystało – nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!

TematykaKuchnia

AutorzyBarbara Jakimowicz-Klein

WydawnictwoAstrum

Rok wydania2014

ISBN978-83-63758-98-1

AA5C3557EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-63758-98-1