• Nowy

Nazwy potraw w języku rosyjskim XIX wieku

13,88 zł
Brutto

AutorzyJolanta Kur-Kononowicz

ISBN978-83-7996-154-2

Rok wydania2015

Strony236

Językipolski

Nr produktu342E9B48EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 13 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 13 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,13 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Nazwy potraw Autorka analizuje w grupach tematycznych – od nazw pieczywa, zup, potraw mącznych smażonych i gotowanych, poprzez nazwy potraw mięsnych lub z mięsem, z kaszy, nazwy jajecznic, ryb, aż po nazwy deserów, łakoci, galaret, przystawek czy kisieli. Ta smakowita gama potraw już samym przytoczeniem nazw pokazuje bogactwo kulturowe narodów wschodniosłowiańskich. Monografia tym samym jest skarbnicą wiedzy o komponentach potraw, sposobach ich przyrządzania. Informuje także o tradycjach i obyczajach kulinarnych Słowian Wschodnich. Z recenzji prof. zw. dr. hab. Ewy Komorowskiej

TematykaPrzewodniki

AutorzyJolanta Kur-Kononowicz

WydawnictwoWydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego

Rok wydania2015

ISBN978-83-7996-154-2

342E9B48EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-7996-154-2